KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality Fasáda I. ZŠ se dočká záchrany

Fasáda I. ZŠ se dočká záchrany

Přidáno 10. 4. 2020
Kdo před několika lety zdvihl hlavu ke střeše budovy I. ZŠ viděl, že se s fasádou budovy něco děje, zvláště v jejích rozích. Díky zanedbané údržbě klempířských prvků, kterou do školy zatékalo, začala mokrá fasáda postupně opadávat. Mráz v zimě uspíšil a zvětšil další škody. Situace došla tak daleko, že už i ten, kdo chodil kolem školy se sklopenou hlavou, musel tuto zkázu vidět, neboť na zem odpadávaly i několikakilogramové kusy omítky. Kromě vážného ohrožení zdraví kolemjdoucích - především dětí - hrozila i těžko napravitelná škoda historické fasády z roku 1888.

Jsem rád, že se nám na radnici po několikaleté snaze podaří fasádu zachránit. Zakázku v hodnotě 4 mil. Kč vysoutěžila osvědčená holešovská firma Rapos, čímž jsme navíc získali jistotu, že fasáda bude opravena v co nejlepší kvalitě. Velký dík patří této firmě i za to, že dokázala přeskupit své kapacity do Holešova a využít současné výluky ve výuce dětí.

Ing. Pavel Karhan
místostarosta města