KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality Ke dni dětí nové hřiště

Ke dni dětí nové hřiště

Přidáno 8. 5. 2022
Tentokrát na Dukelské.
Stalo se již tradicí, že zastupitelé města ve svém rozpočtu každý rok pamatují na vybudování nového dětského hřiště a počítají s potřebnou částkou na rekonstrukci a opravy stávajících herních prvků.

Letos přišla řada na „monoblok Dukelská“. Impulsem byla především iniciativa tamních „důvěrníků“, kteří oslovili vedení města s požadavkem na vybudování nového hřiště v této lokalitě. Zastupitelé rozhodli o jeho realizaci a rada města vybrala ve výběrovém řízení osvědčenou firmu Novotrend s.r.o. Tišnov, která se zavázala, že dětské hřiště vybuduje za částku 798 363,- Kč. Celek bude obsahovat herní sestavu se skluzavkou, kolotoč na sezení, houpadlo na pružině, pingpongový stůl. To vše bude umístěno na ploše z lité pryže, na které budou navíc umístěny interaktivní prvky. Takový povrch je sice v pořizovací ceně dražší, ale pro děti je mnohem bezpečnější a navíc minimalizuje náklady na další údržbu hřiště. Práce byly zahájeny 6. května a budou dokončeny nejpozději do 30. června letošního roku.

Jen pro připomenutí, loni se podařilo zrekonstruovat hřiště na sídlišti U Letiště a vybudovat nové ve Všetulích. Za přispění občanů a místních firem pak v minulých dvou letech vznikly hřiště v Dobroticích a Žopech.

Touto cestou bych chtěl všem dárcům, sponzorům a spolupracovníkům poděkovat za podporu projektů, které vedou ke zkrášlení veřejného prostoru k spokojenosti nás všech a zejména k radosti našich dětí.

místostarosta města,
předseda MO KDU-ČSL Holešov