KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality Orelský Fitness klub oslovuje všechny generace

Orelský Fitness klub oslovuje všechny generace

Přidáno 4. 2. 2022
Po pěti měsících naší činnosti v náhradních prostorách je jasné, že rozhodnutí převzít na sebe odpovědnost za provoz fitka v Holešově bylo správným rozhodnutím a důležitou službou našim občanům.
Umístění uprostřed města určitě není na závadu, spíše naopak. Našli si k nám cestu lidé od útlého věku, až po seniory. A o tom, že sportování rozhodně není jen pro určitý konkrétní věk svědčí následující příklad.

Každý pátek již od 7.40 vede Petra Pospíšilová, trenérka zdravotní tělesné výchovy lekci skupinového „cvičení pro zralé ženy“. Dříve se zájemkyně scházely v tělocvičně, ale naše vybavené prostory jim umožňují rozšířit svá cvičení o cviky na posilovacích strojích. Ženy to velmi baví a na fitness získaly nový pozitivní náhled.

A jak taková lekce probíhá?

Začíná lehčí formou protahování celého těla a potom se zaměří na jeho střed. Používají se různé cvičební pomůcky, například theraband nebo overball. Pak přichází na řadu zmiňované posilovací stroje. Na závěr lekce Petra trochu zavaří rychlejší částí ve formě Tabaty nebo kruhového tréninku. A pak už ženy spokojeně ulehají na podložky a zaposlouchají se do čtené pohádky. Následuje společné uvolnění svalů a klasické poděkování: ,Ty jsi nám zase dnes dala do těla.“

Patří jim všem velký obdiv. Nebojí se nových věcí a stále na sobě pracují. A ačkoliv má už většina přes 60 let, pro všechny jsou velkou inspirací. Možná to ani netuší, ale právě oni táhnou ostatní k vyšším výkonům. Chcete to také zkusit?

Pokud Vás to láká, připomínám, že jsme otevřeným klubem pro všechny a jestli chcete něco pro své tělo udělat, a to bez ohledu na věk, jsme tu každý den v čele s naší skvělou trenérkou Petrou. A cvičit můžete samozřejmě nejen skupinově, ale i individuálně.

S orelským heslem: „Dáváme sportu smysl!“.

Lenka Karhanová,
starostka jednoty Orel