KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality Postřehy ze sjezdu KDU-ČSL v Brně

Postřehy ze sjezdu KDU-ČSL v Brně

Přidáno 3. 4. 2019
29. - 30. března 2019
Sjezd KDU-ČSL se konal v roce 100. výročí vzniku strany ve velkých, jak jinak než perfektně připravených prostorech brněnského výstaviště.

Hlavním posláním sjezdu byla pochopitelně volba předsedy a orgánů strany, ale sjezd byl také skvělou možností osobního setkání, výměny zkušeností a vzájemné podpory. V tomto duchu se nesla atmosféra po celou dobu setkání.

Jsem hrdý na to, že mohu být členem strany, kde rozhodují delegáti a ne stranický aparát, o tom jsme se mohli přesvědčit při vlastní volbě. Předsedu jsme vybírali ze tří kandidátů, kteří již delší dobu bojovali o naši přízeň, a jednoho, který byl nominován přímo na sjezdu. Všichni delegáti byli skvělí, nicméně můj osobní postřeh je, že zvítězil ten, který nejlépe popsal současný stav strany a nastínil nejvěrohodněji její další kroky. Tedy Marek Výborný.

Jejich souboj byl čestný a korektní a velmi oceňuji i pokoru, se kterou přijal svou porážku Jan Bartošek a přijal výzvu k tomu, aby byl členem nového týmu a dál zůstal na pozici místopředsedy strany.

Velmi vítám i volbu nových místopředsedů z řad mladých úspěšných komunálních politiků, kteří svou prací ve svých regionech vytáhli KDU-ČSL na výsluní, působí jako náměstci primátorů měst Havířov, Jablonec a Brno. Věřím, že svůj úspěch z regionů dokáží přenést i na celostátní úroveň.

Samozřejmě blahopřeji i naší senátorce Šárce Jelínkové k dosažení postu 1. místopředsedkyně strany.

Považuji za skvělé a velmi nadějné pro budoucnost naší stoleté křesťanskodemokratické strany, že má stále mezi sebou nové mladé lidi, kteří jsou odhodláni posouvat stranu dále do budoucnosti, udržovat ji mladou a perspektivní pro všechny, kteří chtějí uchovat základní křesťanské hodnoty ve společnosti.

Děkuji našim členům za to, že mě delegovali na sjezd a umožnili mi být při tom!

delegát sjezdu KDU-ČSL
Brno 2019