KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality Projekt záchrany zámeckého ovocného sadu i přes komplikace pokračuje

Projekt záchrany zámeckého ovocného sadu i přes komplikace pokračuje

Přidáno 8. 4. 2021
Česká inspekce životního prostředí doručila 8. dubna 2021 na Městský úřad Holešov oznámení o zákazu kácení dosud nevykácených stromů. Jedná se cca o 40 ks dřevin.

Protože jsme tento negativní vývoj očekávali, realizujeme nyní novou výsadbu pouze na stávajících volných plochách. Není možné, aby v zámecké zahradě zůstaly holé plochy místo vzácných ovocných sadů natrvalo. V jarní etapě bude hotovo cca 70 % plánované výsadby. V červnu přibude doprostřed osy nového sadu altán, který bude sloužit k odpočinku a zároveň přiláká návštěvníky do této nově obnovené části parku. K altánu bude pravidelně vysekávaná travnatá pěšina.

Na zbylé stromy bude do května proveden požadovaný biologický průzkum a potom budeme čekat na povolení dalšího kácení. Pokud jej dostaneme, doděláme sad během letošního podzimu.

místostarosta města Holešova