KDU.breadcrumbs.homePodporují nás Milan Svoboda: Hazard v Holešově bují nadále, regulace je možná a potřebná

Milan Svoboda: Hazard v Holešově bují nadále, regulace je možná a potřebná

Přidáno 14. 9. 2018
V Holešově, nedošlo k regulaci hazardu, ale naopak k jeho dalšímu rozmachu. Přibližně před čtyřmi lety jsem se jako duchovní Jednoty bratské v Holešově aktivně účastnil iniciativy Holešov bez hazardu, kterou inicioval Zdeněk Krajcar, předseda spolku Za zdravé a krásné Holešovsko, společně s Pavlem Karhanem, předsedou místní organizace KDU–ČSL.
Po mnohaměsíční intenzivní činnosti se nám podařilo prosadit první referendum k hazardu ve Zlínském kraji. I když výsledek referenda nebyl pro politiky závazný občané jasně vyjádřili svou vůli tak že se  přes 90% hlasujících obyvatel Holešova vyslovilo jednoznačně pro zákaz hazardu. Člověk nemusí příliš dlouho přemýšlet, aby bylo jasné, že naprostá většina  obyvatel (tedy i ti co nehlasovali)  je proti rozbujelému hazardu v Holešově. Je škoda, že tento jednoznačný názor většiny obyvatel nenachází odezvu u odpovědných zastupitelů.

Věřím, že KDU–ČSL, má upřímnou snahu v Holešově hazard zakázat či alespoň, zásadně redukovat. Stranu lidovou pokládám za strážkyni zdravých hodnot nejen v našem městě, ale také v naší vlasti. Tím, jak se staví za obranu tradičního manželství, jako svazku muže a ženy, či jak se stává hrází proti rozličným neomarxistickým, „multikulturním“ experimentům s Evropou, s našimi staletými životodárnými tradicemi.

Pavla Karhana i Zdeňka Krajcara jsem poznal osobně, jako muže, kterým není lhostejný osud druhých, není jim lhostejný osud rodin, které hazard zničil, ani osud jednotlivců, které přivedl do exekuce či vyřadil ze slušné společnosti.

Oba nyní kandidují za KDU–ČSL.

Přeji hodně sil a úspěchů
Mgr. Milan Svoboda, Správce Sboru Jednoty bratrské v Holešově